Monday, May 30, 2011

. sembang petang .

Assalammualaikum...
Selamat hari isnin...
Selamat kepada semua!

Putus cinta bukan tanda kehilangan,
Tapi suatu pengenalan.


mesti pelikkan kata-kata diatas. Sejujurnya cheq tertarik dengan ayat diatas masa blogwalking blog to blog. Dan singgah kat satu blog best , empunya blog ini adalah ibu pada blogger terkenal. Sapa ek? sendiri tekalah!

bagi cheq la, cheq sokong petikan ayat diatas !
sebabnya ?

bila suatu hubungan dibina, akan ada gaduh-gaduh, bertengkar, salah faham dan seterusnya pada yang tak tahan akan terputuslah suatu hubungan. Biasalah, orang kata apa...sedangkan lidah lagikan tergigit, ape tah lagi suatu hubungan. Bila da putuskan tue akan nampak la belang masing-masing, yang elok atau pun tak, depends pada individu itu sendiri.

So, pada yang putus cinta jangan la anggap diri tue x berharga, useless, terok atau ape saja tanggapan negative, sebaliknya amik ini sebagai satu cabaran kerna putus cinta jugak adalah sesuatu pekara yang mematangkan kita dan yang pasti kita sendiri dapat mengenali pasangan kita bagaimana sebenarnya. Kalau pasangan itu okey, hubungan yang terpisah pasti akan bersama walaupun lama tidak bersama, tapi kalau da putus tue..macam-macam pasangan tue ngata, better..gi mam la kau ! no point utk selamatkan hubungan dengan org yg x berguna. Jdi kita da mula kenalkan sapa pasangan kita, sebab masa baik, semuanya manis..bila da putus, kita akan tau sapa pasangan kita sebenarnya.

cheq sendiri memang da lalui pekara ini, putus cinta selama hampir 6 bulan, cuba mencari yang baru dan melupai yang lama. Begitu jua dengan si dia. Tapi hati tak dapat nk menipu, akhirnya bersama kembali. Tapi memang cheq dapat lagi mendalami siapa pasangan cheq, dan cheq tahu sekuat mana perasaan dia pada cheq. Alhamdullilah, beberapa lama terpisah, bersama juga akhirnya.

Bila kita terpisah, kita akan tahu siapa yang akan menghargai kita dan sejauh mana pasangan kita menghargai dan seberapa penting diri kita dalam kehidupannya. Jdi, kawan-kawan semua, janganlah anggap putus cinta adalah kehilangan tapi anggaplah suatu pengenalan yang manis atau pahit, kerna kita akan mula mengenali hati budi pasangan kita dan akan mengetahui kebenarannya siapakah dia.
~ Be Happy / Chill / Smile ~.

No comments:

Post a Comment